Δελτίο Τύπου 26-6-2024

ΑΣΕΠ: ο μοναδικός θεσμικός εγγυητής της διαφάνειας, της αμεροληψίας και της αξιοκρατίας στις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού στον δημόσιο τομέα

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών σε συνέχεια αναιτιολόγητων και αβάσιμων επιθέσεων σε βάρος του ΑΣΕΠ επιθυμεί να υπενθυμίσει και να υπογραμμίσει ότι το ΑΣΕΠ αποτελεί τον μοναδικό θεσμικό εγγυητή των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού στον δημόσιο τομέα και για τον λόγο αυτό έχει κερδίσει την αναμφισβήτητη εμπιστοσύνη των υποψηφίων.

Το ΑΣΕΠ έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως η ανεξάρτητη αρχή που διασφαλίζει, σε όλο το διάστημα από την ίδρυσή του ως σήμερα, αδιάλειπτα, τις συνταγματικές αρχές της διαφάνειας, της αμεροληψίας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις προσωπικού. Οι δε εργαζόμενοι στο ΑΣΕΠ, εφαρμόζοντας χωρίς καμία παρέκκλιση τη σχετική νομοθεσία, συμβάλλουν καθοριστικά στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της Αρχής και στην επίτευξη των στόχων της.

Σε αντίθεση με την παντελώς αστήρικτη επίθεση ότι δεν λειτουργεί, το ΑΣΕΠ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και αυτό καταδεικνύεται, χωρίς καμία αμφιβολία, από τα αδιάσειστα στοιχεία των Ετήσιων Εκθέσεων των Πεπραγμένων του (βλ. https://info.asep.gr/annual-reports) καθώς και των πρόσφατων δράσεων του εντός του 2024.

Ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας ώστε να αξιοποιηθούν οι τεχνολογικές εξελίξεις στις διαδικασίες πρόσληψης στον δημόσιο τομέα δεν αποτελεί ευθύνη του ΑΣΕΠ καθώς δεν διαθέτει καμία νομοθετική αρμοδιότητα.

Η Ομοσπονδία δεν είναι αντίθετη στην εισαγωγή νομοθετικών διατάξεων με στόχο την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για τη βελτίωση των διαδικασιών πρόσληψης στον δημόσιο τομέα. Ωστόσο, μας προκαλεί εύλογα απορία γιατί για την εισαγωγή τους επελέγη να προηγηθεί η αρνητική δημοσιότητα για τον θεσμό του ΑΣΕΠ; Σε κάθε περίπτωση σημειώνουμε ότι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση αποτελεί η εισαγωγή των διατάξεων να μην θέτει σε κανένα κίνδυνο τη λειτουργία του ΑΣΕΠ ούτε την τήρηση των συνταγματικών αρχών της διαφάνειας, της αμεροληψίας και της αξιοκρατίας.

Το ΔΣ της ΟΕΑΑ

 

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21/5/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

17/5/2024

Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 με αίτημα την αύξηση των μισθών.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου 2024, ώρα 11:00 πμ, στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5).

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην ανακοίνωσή της (διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://adedy.gr/24wriapergia2152024/) αναφέρει τα εξής:

«ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.     Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

2.     ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ

3.     Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας

4.     Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17

5.     Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

6.     Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

7.     Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

8.     Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ»

Από το Διοικητικό Συμβούλιο 

της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών

8/3/2024: Συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

7/3/2024

Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, από τις 11:00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και την έκφραση της αντίθεσης στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου 2024, ώρα 12:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην ανακοίνωσή της (διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://adedy.gr/pagkosmiameragynaikas2024/) αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τα διαχρονικά αιτήματα της 8ης Μάρτη, ίση αμοιβή για ίση εργασία, ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες, για το 2024 αφιέρωσε την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις γυναίκες της Παλαιστίνης. Ζητάμε την κατάπαυση του πυρός, ασφαλή δίοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια, την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων, την απόρριψη του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.

Φέτος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εντάσσει στο πλαίσιο της κινητοποίησης της 8ης Μαρτίου και της στάσης εργασίας από τις 11:00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας και τη μαζική έκφραση εναντίωσης στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σας καλούμε την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να ενωθούμε με την πανελλαδική – πανεκπαιδευτική πορεία και να παραμείνουμε μαζί τους στην πλατεία Συντάγματος απαιτώντας να μην ψηφιστεί ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος.

Καλούμε να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων στον αγώνα όλων Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού.

  • Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
  • Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16.
  • Στηρίζουμε τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.»

 

Από  το Διοικητικό Συμβούλιο 

της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών

 

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28/2/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

26/2/2024

Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 με αίτημα την αύξηση των μισθών.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην ανακοίνωσή της (διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://adedy.gr/anakoinwsi24wriapergia2822024/) αναφέρει τα εξής:

«ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.   Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

2.     ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ

3.     Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας

4.     Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17

5.     Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

6.     Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

7.     Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

8.  Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ»

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο 

της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών

Νέος Μέλος της Ομοσπονδίας ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Συνήγορο του Καταναλωτή

Καλωσορίζουμε στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών τον Σύλλογο Εργαζομένων στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Συνήγορο του Καταναλωτή έγινε το 16ο Μέλος της Ομοσπονδίας, κατόπιν αίτησής του για εγγραφή σε αυτή, η οποία έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 1/2/2024.

Περισσότερα Άρθρα...