3η Επιστημονική Ημερίδα

Η ΟΕΑΑ διοργανώνει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 9:00-15:00, στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Ε.Ι.Ε.) (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) την 3η Επιστημονική Ημερίδα της, με θέμα «Ανεξάρτητες Αρχές: Από τη Θεωρία στην Πράξη».   

Στόχος της επιστημονικής ημερίδας είναι να παράσχει ένα ανοικτό βήμα για γόνιμο διάλογο, όπου θα συζητηθούν ιδίως οι συνταγματικές, θεσμικές, οικονομικές, ρυθμιστικές, εποπτικές και ελεγκτικές διαστάσεις της λειτουργίας των Ανεξαρτήτων Αρχών στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση, καθώς και η αποτελεσματικότητα του θεσμού, λαμβάνοντας υπόψη βέλτιστες πρακτικές από τη λειτουργία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το σκοπό αυτό η ΟΕΑΑ έχει προσκαλέσει να συμμετάσχουν στην Ημερίδα μία πλειάδα διακεκριμένων προσωπικοτήτων που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, την Πολιτεία, τις Ανεξάρτητες Αρχές, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους πολίτες καθώς και παράγοντες των αγορών που ρυθμίζονται και ελέγχονται από τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας θα έχει τις ακόλουθες τρεις βασικές ενότητες:

Ενότητα 1 : "Η Λειτουργία του Θεσμού των ΑΑ στην Ελλάδα : Ο Δρόμος προς την Ωρίμανση"

Ενότητα 2:  "Το Ευρωπαϊκό Παράδειγμα : Βέλτιστες Πρακτικές από τη Λειτουργία των ΑΑ στην ΕΕ"

Ενότητα 3: "Η Αποτελεσματικότητα των Ανεξάρτητων Αρχών στην Προστασία των Ατομικών Δικαιωμάτων και την Ανάπτυξη των Αγορών" 

Εγγραφή

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο