Καραβοκύρης Ιωάννης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

του ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ του ΙΩΑΝΝΗ

 

Γεννήθηκε στο Σολομό Κορινθίας το 1947. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του ίδιου  Πανεπιστημίου.

Το  1974  διορίστηκε  Δικηγόρος  στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το 1975 Δικαστής της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης. Υπηρέτησε διαδοχικά στα Πρωτοδικεία του Πειραιά ως Πάρεδρος, της Κυπαρισσίας, του Ναυπλίου και των Αθηνών ως Πρωτοδίκης, της Πρέβεζας και των Αθηνών ως Πρόεδρος Πρωτοδικών και στο Εφετείο Αθηνών ως Εφέτης.

Το 1999 διορίστηκε Σύμβουλος στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το 2003 προήχθη σε Αντιπρόεδρο και το 2010 σε Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου παρέμεινε μέχρι τις 30 Ιουλίου 2014.

Το 1994 εκλέχτηκε από την Ολομέλεια των Δικαστών του Πρωτοδικείου Αθηνών ως ο πρώτος αιρετός Πρόεδρος (Προϊστάμενος) αυτού επί  μία  διετία.

Διετέλεσε, μετά από πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέλος του ομίλου Διαιτητών (Arbitrators) στο International Centre for Settlement of Investment Disputes του ΟΗΕ, είναι δε τακτικό μέλος της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών.

Κατά τα έτη 1997-2002, υπηρέτησε, παράλληλα με τα δικαστικά του καθήκοντα, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων. Συμμετείχε στην Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και του πόθεν έσχες των βουλευτών για πολλά χρόνια.

          Από 2 Δεκεμβρίου 2014 υπηρετεί, μετά από Απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, ως Πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

          Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.  Έχει συγγράψει αρκετές επιστημονικές εργασίες και μελέτες, πολλές από τις οποίες έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και νομικό τύπο.

          Τιμήθηκε το 1977 με το βραβείο Αριστούχων στο Δημόσιο Δίκαιο από το ίδρυμα Ν. Στασινόπουλου και στις 6-8-2013 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα για τις μεγάλες υπηρεσίες του στη δικαιοσύνη και την Πατρίδα γενικότερα.

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο