Βούτσης Νικόλαος

Voutsis_Nikolaos

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΩΝ - ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Αθήνα, 4-3-1951

Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος-Πατέρας τριών παιδιών

Επάγγελμα: Πολιτικός Μηχανικός

Σπουδές: Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ξένες γλώσσες: Γερμανική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Α' Αθηνών, Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Το 2012 εξελέγη βουλευτής Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο και είναι Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2013, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 διετέλεσε μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με την παράταξη "Αττική συνεργασία-όχι στο μνημόνιο".

Συμμετείχε ενεργά στο μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο το 1975. Γραμματέας του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος ('80-'85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το '86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά από το΄87-'91 και στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ μετά τις εκλογές του '93. Ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 1993 μέχρι την ενσωμάτωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013.