Συμπαράσταση σε διωκόμενους συναδέλφους

Αθήνα, 10/4/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις νέες αγωγές που υπέβαλε ο Νομικός Σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), αυτήν τη φορά κατά του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως της Ομοσπονδίας με αίτημα αποζημίωσης ύψους €100.000 από καθένα από τους εναγόμενους.

Οι αγωγές υποβλήθηκαν, επειδή η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης συναδέλφου εργαζόμενου στην ΑΔΑΕ, κατά του οποίου ο Νομικός της Σύμβουλος υπέβαλε αγωγή αποζημίωσης ύψους €150.000 και αίτηση παραπομπής του σε πειθαρχική διαδικασία. Λόγο αποτέλεσε η ερώτηση σχετική με το επιστημονικό ζήτημα της νομικής υποστήριξης των Ανεξάρτητων Αρχών, κατά την ανοικτή συζήτηση συνδικαλιστικού χαρακτήρα των εργαζομένων στις Ανεξάρτητες Αρχές με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, την οποία η Ομοσπονδία διοργάνωσε στις 21/11/2018.

Επιπλέον η Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα την προσφυγή του Νομικού Συμβούλου της ΑΔΑΕ στο Διοικητικό Εφετείο κατά της ίδιας της ΑΔΑΕ, ζητώντας την ακύρωση της μη παραπομπής του συναδέλφου σε πειθαρχική διαδικασία.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Ανεξάρτητες Αρχές:

Ø  Τάσσεται ενάντια σε διώξεις που προσβάλλουν κατάφωρα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και τη συνδικαλιστική ελευθερία και στοχεύουν στον εκφοβισμό και τη φίμωση των εργαζομένων στις Αρχές.

Ø  Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στους διωκόμενους συναδέλφους μας.

Καλούμε τον Νομικό Σύμβουλο της ΑΔΑΕ να αποσύρει όλες τις αγωγές και προσφυγές που έχει καταθέσει σεβόμενος τη συνδικαλιστική δράση και ελεύθερη έκφραση.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΑΑ

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο