1η Επιστημονική Ημερίδα της ΟΕΑΑ στις 18-2-2011

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξαρτήτων Αρχών (ΟΕΑΑ) διοργανώνει στις 18 Φεβρουαρίου  2011, στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας  Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Ε.Ι.Ε.) (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) την 1η Επιστημονική Ημερίδα της με θέμα «Ανεξάρτητες αρχές (Α.Α.) στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση».

Στόχος της  ημερίδας είναι να παράσχει ένα ανοικτό βήμα για γόνιμο διάλογο όπου θα συζητηθούν οι συνταγματικές, οικονομικές, ρυθμιστικές, ελεγκτικές και διαδραστικές  διαστάσεις του ρόλου τους στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

Για το σκοπό αυτό η ΟΕΑΑ έχει προσκαλέσει να μιλήσουν στην ημερίδα μία πλειάδα διακεκριμένων προσωπικοτήτων  που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, την Πολιτεία, τις Ανεξάρτητες Αρχές, την Ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και παράγοντες των αγορών που ρυθμίζονται και ελέγχονται από τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Η θεματολογία της ημερίδας αφορά τις κάτωθι τρεις ενότητες (το αναλυτικό πρόγραμμά της είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ΟΕΑΑ στο www.oeaa.gr) :

Ενότητα 1: «Πόσο ανεξάρτητες είναι οι Ανεξάρτητες Αρχές: Ζητήματα συνταγματικής κατοχύρωσης, οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας.»

Ενότητα 2: «Ρυθμίζονται οι Ρυθμιστές; Μηχανισμοί ελέγχου και όρια του πεδίου δράσης των Ανεξαρτήτων Αρχών.»

Ενότητα 3: «Μετέωρο ή τολμηρό βήμα για τις Ανεξάρτητες Αρχές: Κοινές επιδιώξεις και προοπτικές ενίσχυσης της διάδρασης / συνεργασίας ανάμεσα στους εργαζομένους, τα  συλλογικά όργανα και τις διοικήσεις.»

Η ΟΕΑΑ αποτελεί την πρώτη προσπάθεια συνολικής συνδικαλιστικής έκφρασης των Εργαζομένων στις Ανεξάρτητες Αρχές και  ιδρύθηκε το Γενάρη του 2007.  Μέλη της είναι τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Πρωταρχικός στόχος της ΟΕΑΑ είναι να λειτουργεί  ως υπεύθυνος και αξιόπιστος παράγοντας που εγγυάται τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Ανεξάρτητες Αρχές, οργανώνει και στηρίζει τις διεκδικήσεις τους και συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη και ισχυροποίηση του θεσμού και του έργου αυτών.  ________________________________________________________________________________________________________________________________________
Για περισσότερες πληροφορίες:   κ. Γ. Καρίμαλη, Ειδικό Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, τηλ. 21 06151013, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο