Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας αποτελεί ημέρα ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση της ισότητας των δικαιωμάτων στις οποιασδήποτε μορφής εργασιακές σχέσεις και της ισότητας των φύλων. Οι γυναίκες διαθέτουν σήμερα την ικανότητα και τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα να αναλάβουν επιτελικές θέσεις ευθύνης, αντιμετωπίζοντας όλες τις αντιξοότητες και τις αντιπαραθέσεις μέσα στο εργασιακό περιβάλλον.

Η γυναίκα πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, είτε αφορά τον αθλητισμό, είτε τα πολιτικά ή τα πολιτιστικά δρώμενα. Χαιρετίζουμε ενθέρμως  το ελληνικό me too με την απενοχοποίηση των θυμάτων και την ενθάρρυνση των καταγγελιών για τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.  

Επίσης, ένα σοβαρό ζήτημα αφορά τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά σωματικής βίας κατά των γυναικών. Η δύσκολη περίοδος της πανδημίας επέτεινε τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών σε παγκόσμια κλίμακα.  Παράλληλα, η συχνότητα των γυναικοκτονιών στη χώρα μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να μας κλονίσει, προκειμένου η κοινωνία μας να αναλάβει πρωτοβουλίες, να εδραιώσει κοινωνικές δομές και να θεσπίσει προστατευτικές διατάξεις για τις αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των γυναικών. 

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι ημέρα γιορτής, αφύπνισης και δράσης.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών

 

Ο Πρόεδρος                         Η Γενική Γραμματέας

   

Διονύσιος Λιναρδάτος                   Μαρία Γρηγορίου