Συμμετοχή στη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

4/3/2022

Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου για να μπορέσουν να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα στις εκδηλώσεις για την προβολή των σύγχρονων αιτημάτων της εργαζόμενης γυναίκας. Στην Αθήνα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί ώρα 13:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία ως το Σύνταγμα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ (διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://adedy.gr/pagosmiahmeragunaikas2022) αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:

«… Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να καλέσει τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να αναδείξουν με κάθε τρόπο την παγκόσμια μέρα της γυναίκας, τόσο στις 8 Μάρτη, όσο και στο διάστημα μέχρι τις 8 Μάρτη, προβάλλοντας τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, οργανώνοντας συζητήσεις κι εκδηλώσεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, στα Υπουργεία και σε όλους τους χώρους εργασίας με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας….

Σήμερα που ο  αγώνας για την ουσιαστική κατάκτηση της ισότητας των φύλων παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ

καλούμε

όλες και όλους σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 8ης Μάρτη.

Απαιτούμε την ισότητα των φύλων και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.»  

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών

 

Ο Πρόεδρος                         Η Γενική Γραμματέας

   

Διονύσιος Λιναρδάτος                   Μαρία Γρηγορίου