Συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 5/3/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στην παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου  που έχει προκηρύξει σε όλο το δημόσιο η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Αθήνα).

Στη σχετική Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ (https://adedy.gr/dt-kinitopoiisi-13-14-misthos-bae-epidoma20022019/) αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«….Μετά την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αίτημα που εκφράστηκε εγγράφως εδώ και ένα μήνα, αλλά και κατά την πρόσφατη κινητοποίησή μας στις 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε.) για τα ζητήματα του 13ου και του 14ου μισθού και των Β.Α.Ε., η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε νέα κινητοποίηση για την Τρίτη 5 Μαρτίου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Διεκδικούμε:

Ø  Χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.
Δεν μπορεί η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.

Ø  Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.

Ø  Άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.»

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών

 

          Ο Πρόεδρος                   Η Γεν. Γραμματέας

Διονύσιος Λιναρδάτος             Μαρία Γρηγορίου