15/1/2019: Στήριξη της Ομοσπονδίας σε διωκόμενο συνάδελφο στην ΑΔΑΕ

 

15 /1/2019

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την υποβολή από τον Νομικό Σύμβουλο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ):

α. αγωγής αποζημίωσης ύψους €150.000 σε βάρος συναδέλφου εργαζόμενου στην ΑΔΑΕ επειδή τόλμησε να διατυπώσει ερώτηση σχετική με το επιστημονικό ζήτημα της νομικής υποστήριξης των Ανεξάρτητων Αρχών, κατά την ανοικτή συζήτηση συνδικαλιστικού χαρακτήρα των εργαζομένων στις Ανεξάρτητες Αρχές με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, την οποία η Ομοσπονδία διοργάνωσε στις 21/11/2018 και

β. αίτησης προς την Ολομέλεια της ΑΔΑΕ για την παραπομπή του συναδέλφου σε πειθαρχικό για τον ίδιο λόγο.

Τόσο η αγωγή όσο και η αίτηση παραπομπής σε πειθαρχικό δεν αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά περιστατικά και τη συμπεριφορά του συναδέλφου μας κατά την ανωτέρω ανοικτή συζήτηση.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την ενέργεια του Νομικού Συμβούλου της ΑΔΑΕ, που δυναμιτίζει το εργασιακό κλίμα στην Αρχή, να καλέσει τρία στελέχη της να καταθέσουν ενόρκως εναντίον του συναδέλφου τους.

Η Ομοσπονδία τάσσεται ενάντια σε όλες τις κινήσεις που προσβάλλουν βάναυσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και τη συνδικαλιστική ελευθερία και στοχεύουν στον εκφοβισμό και τη φίμωση των εργαζομένων στις Αρχές.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:

Ø  Οι εργαζόμενοι στις Ανεξάρτητες Αρχές δεν θα υποκύψουμε σε καμία προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσής μας.

Ø  Οι Αρχές οφείλουν να λειτουργούν με εργασιακά περιβάλλοντα που προάγουν την ανεξαρτησία τους.

Ø  Η Ομοσπονδία δεν θα υποκύψει σε καμία προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης και θα εξακολουθήσει να διοργανώνει ανοικτές συζητήσεις συνδικαλιστικού χαρακτήρα των εργαζομένων στις Αρχές με εκπροσώπους των κομμάτων.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στον διωκόμενο συνάδελφό μας.

Καλούμε τον Νομικό Σύμβουλο της ΑΔΑΕ να αποσύρει άμεσα την αγωγή του κατά του συναδέλφου εργαζόμενου στην ΑΔΑΕ και τη Διοίκηση της ΑΔΑΕ να θέσει άμεσα στο αρχείο την αίτηση για την παραπομπή του σε πειθαρχικό.