Συλλογή Υπογραφών Ενάντια στην Αξιολόγηση του Ν.4250/2014

Η 2η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στις 8/5/2014 αποφάσισε τη συλλογή υπογραφών των εργαζομένων στις Ανεξάρτητες Αρχές ενάντια στην "αξιολόγηση" του Ν.4250/2014 σύμφωνα με το ακόλουθο κείμενο:

Αθήνα, 8-5-2014


Κείμενο συλλογής υπογραφών ενάντια στην «αξιολόγηση» του Ν.4250/2014


ΦΟΡΕΑΣ ....................................................................................................



Οι εργαζόμενοι στις Ανεξάρτητες Αρχές που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας προς το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου που ορίζει ο Ν.4250/2014 «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις».


Οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στον ως άνω Νόμο και αφορούν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων επί τη βάσει υποχρεωτικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς), πέραν του γεγονότος ότι είναι προφανώς αντισυνταγματικές κατά το μέτρο που πρόκειται για αξιολόγηση σε συγκριτική βάση και όχι με βάση την αξία και τις ιδιότητες κάθε υπαλλήλου, καταργούν επί της ουσίας πλήρως την ίδια την έννοια της αξιολόγησης.

Με εργαλείο αυτή την «αξιολόγηση» με ποσοστώσεις, η Κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει από όλους εμάς μια νέα, μόνιμη πλέον δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση συναδέλφων. Ο καθορισμός των ποσοστών και ο τρόπος που αυτά θα κατανεμηθούν σε επίπεδο Διευθύνσεων και Τμημάτων αποκαλύπτει ότι βασικός στόχος δεν είναι η  βελτίωση της  Δημόσιας Διοίκησης αλλά η κατάργηση Υπηρεσιών, η απόλυση χιλιάδων συναδέλφων μας και η μισθολογική καθήλωση ή/και υποβάθμιση των μη αρεστών.

Στην περίπτωση που το νέο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο είναι πλήρως αποσυνδεδεμένο από τη στοχοθεσία και βασίζεται σε αυθαίρετες ποσοστώσεις, εφαρμοσθεί θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Γνωρίζουμε καλά ότι το κλίμα που θα δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας θα αποδυναμώσει την ομαδική εργασία, θα καταργήσει κάθε έννοια συνεργασίας, θα επηρεάσει αρνητικά την εξυπηρέτηση των πολιτών και την παροχή των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών διευκολύνοντας την παραπέρα συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υπηρεσιών και υπονομεύοντας τελικά το ίδιο το έργο τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Την κατάργηση των διατάξεων του Κεφαλαίου Γ’ του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση».

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Την απόφασή μας να μη συνεργήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοί μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ
Όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους σε αυτή την διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης» να ταχθούν απέναντι στο αντισυνταγματικό αυτό νομοθέτημα.